Aamulla oli vähän semmoinen fiilis että joo terve ja se siitä korotuksesta, mut kyllä se matikkakin alkoi sit luistaa kun sai paperin eteen! Nyt sit vaan tuloksia odotellessa.... :D Olin valmis ennen yhtä ja sit pyörin hetken koululla ennen kun suuntasin junaan. J jäi vielä kirjoittamaan, joten lähdin matkaan yksin, vain minä ja historian kirja! Nautin siitä ettei tällä kertaa ollut lyhyttä hametta tai muutenkaan siistjeä vaatteita, koska sellasia ei tarvita normikeikalla ;D SV hyppäs samaan junaan Riihimäellä ja jatkettiin yhdessä loppumatka ja SV osas sit Hämeenlinnassakin kulkea niin hienosti että mun piti vaan seurata perässä! Marssittiin suoraan Verkatehtaalle, käytiin sisällä vessassa ja tsekkaamassa miltä näyttää ja koska näytti hiljaiselta, mentiin ulos ja mikäs se sieltä löytyi nurkan takaa jos ei roudausovi ja keikkabussi! :D

Hengattiin sit sen vieressä, moikkailtiin tupakalla käyviä teknikkoja ja juteltiin, ja hetken päästä bongasin Nastjan joka liittyi seuraamme ja kertoi nähneensä Mikon ja Tipen lenkillä. Ja eikös jätkät hetken päästä hölkyttäneet takaisin ja pysähtyivät moikkaamaan. Pienen muistutuksen jälkeen Mikko muisti kysyä että miten kirjotukset meni ja kun totesin että kyllä sieltä pitäis se E tulla ni Tipe kommentoi taustalta "oho!" :D Jätkät kirmas siitä aika nopeasti kuitenkin suihkuun ja me jatkettiin hölötystä, kyselin Nastjalta millanen Tampereen keikka oli ollu ja sitä rataa. Vähän ajan päästä bäkkäriltä raahusti ulos Eicca, joka näytti "vähän" krapulaiselta/väsyneeltä, ja pisti hitaasti aurinkolasit silmille ku aurinko paistoi. Hihkasin että huomenta ja se sano menevänsä kävelylle jos se vaikka piristäis... Ja kai se piristi kun vartin päästä herra näytti paljon pirteämältä! :D Juteltiin hetki ja sitten Eicalla olikin jo kiire soundcheckiin. Jostain pölähti paikalle järkkäri joka pyys meitä siirtymään sisälle ku se oli joku tekninen alue tai muuta schaibaa. Kiltisti kuitenkin siirryttiin sit sisälle ja mentiin moikkaamaan Jussia, jota siis en ollut kunnolla tavannut. "Moi, sä oot Jussi eiks vaan?" oli se vähän hämmentynyt mut sit selitin että niin, hengasit eilisen mun kavereiden kanssa Tampereella ni sit se kai pääs kartalle ja kätteli niin että esiteltiin itsemme SV:n kanssa.

Kinuttiin Jussilta että se pyytäis jätkiä tulemaan ulos käymään ja sanomaan moi, ja se lupas epävirallisesti sen tehdä kun virallisesti ei voi. Meidät sisään häätänyt järkkärityyppi tuli siihen ja totes että "ai te tulitte sit kiusamaan Jussia" mut ei ollut vihainen ja me puolusteltiin että ei me mitään kiusata! :D Jussi jäi siihen tekemään inventaariota eikä antanu mun vielä ostaa paitaa, joten mentiin ovien eteen istuskelemaan. SV meni ostamaan kahvia ja Nastja vessaan, ja eikös Mikko just sillon pölähtänyt vaihtamaan pari sanaa Jussin kanssa ja ehti se meitäkin moikata mut ei suostunu odottamaan Nastjaa joka oli edelleen vessassa kun sillä oli kiire mut vannotettiin että tuleehan se sit myöhemmin uudelleen moikkaamaan ja raahaa muutkin sanomaan moi ja se sano että katotaan ja selitti jotain kiireistä ennen kun kipitti takas hakkaamaan rumpuja. Me kuunneltiin soundcheckiä siinä mukavasti, aina välillä joku jätti sen oven auki että kuultiin vähän paremmin mut kyllä läpikin kuului. Syötiin mun ylppärieväitä ja mä opiskelin venäjää Nastjan pojille tuomasta "Venäjän keskusteluopas" -kirjasta. Oli jännä kirja, tosin enpä siitä enää mitään muista. Nastjalla oli hauskaa kun yritin lausua niitä juttuja ja tein virheitä :'D

Kävin jossain vaiheessa ostamassa viimein paidan itselleni kun Jussi aloitti myymisen, ja vähä vähältä muukin porukka ilmestyi paikalle, ensin L ja hetken kuluttua myös H ja J. Jee. Ja sitten Mikko tuli uudelleen käymään aulassa ja hyökättiin sen kimppuun, J ja Nastja otti yhteiskuvia ja mä utelin mikä sen toinen nimi on kun Spes Patriae (olikse noin?) -teoksessa luki Sirén M. J. ja kun Mikko sit paljasti että Johannes ni karjastiin J:n kanssa yhteen ääneen "ARVASIN" koska oltiin aikaisemmin pohdittu et Johannes on ainoa J:llä alkava toinen nimi mikä voi olla. Kiitettiin myös kiertueesta jo siinä vaiheessa koska oltiin monista eri lähteistä kuultu et jätkillä on keikan jälkeen hirvee kiire lähteä Helsinkiin ja haluttiin pelata varman päälle ja kiittää edes jotakuta jos ei jätkät ehtisikään tulla kiitettäviksi keikan jälkeen! Mikko vipels taas johonkin pois ja me asetuttiin pikkuhiljaa jonoon, se järkkäri sano että ollaan ehdottomasti ekoja eikä sit viittitty nostaa haloota siitä että no eihän meistä ollut kuin osa ollut siellä jo pidempään vaan mentiin sit kaikki ekoina :D Ovet aukes seitsemältä, ja sitä ennen ehdittiin viel jutella hassuja meitä valvoneen naisjärkkärin kanssa ja bongata Suzanne, joka myös liittyi porukkaamme. Kun ovet lopulta aukes ni lähettiin ensin kävelemään mut todettiin sitten että ei hitto ja juostiin koska juokseminen on kivaa. Ei mitään tarvetta kyllä ollu mut juostiinpa kutienkin ja valloitettiin eturivi! Siellä oli aita, ihan nysvää. Nojailtiin sit siihen ja tehtiin olomme mukaviksi ja hämmästeltiin kuinka älyttömän vähän siellä oli porukkaa. H juoksi välissä siirtämään autoa kun tuli Suvilta soitto että se on sakkopaikalla ja tulihan sit Suvi ja Tonikin sieltä niin että meitä oli ainakin miljoona! Ne ei enää mahtuneet aidalle mut olivat sit meidän takana ja oli jännää tavata Toni kun siitä oli aikaisemmin vaan kuullut :D Ei edes oltu J:n kanssa niin kauhukakaroita kun oltiin uhattu olla vaan ihan kilttejä.

Yllättävän pian keikka oli kahdeksan ja setti lähti soimaan jeijjee. Sama setti oli kun Turussa, mutta ei se menoa haitannut! Oli parin konserttisalikeikan mielettömän kivaa vaan hyppiä ja riehua, vaikka mun housut olikin koko ajan tippumispisteessä :'D Moshaamisen jätin väliin suurimmaksi osaksi kun piti säästellä niskaa perjantaita varten... Oli myös hauskaa karjua I'm not Jesuksen sanoja, tyyliin "DO YOU REMEMBER ME" niin että katso jätkiä silmiin. Ho ho ho. Varsinaisen setin loppupuolella (ja totta kai jo ennen sitä mut siinä vaiheessa tapahtui jotain jännää vasta!) pidin taas silmäpeliä Paavon kanssa hihkuin sille jotain niin että se tuli lähemmäs siihen lavan reunalle kuullakseen ja Eicca käytti tilaisuuden hyväkseen, hiipi Paavon taakse ja läimäs sitä perseelle jousella :D Paavon ilme oli aika mahtava, ensin vaan yllättynyt, sitten se mulkaisi mua tyyliin "mikset varoittanut ja kehtaat vielä nauraa" ja keskitty sit taas soittamiseen ja mulkoili Eiccaa :D Taaskaan ei saanut Eicca spiikata Kaamosta rauhassa encoren alussa, koska me keskityttiin muuhun. Perttu kipitti Paavon luo ja sano sille normaalilla äänellä että "sit ku Eicca seuraavan kerran kysyy yleisöltä et onks niillä kivaa niin mäkin haluan huutaa jee!" ja en tiedä kuinka moni muu sen kuuli meidän lisäks mut me revettiin nauruun. Eicca ei kuullut koska se näytti taas hämmentyneeltä ja luuli että naurettiin sille. Ja kun Eicca sit ennen Peikkoa kysy että onks meillä ollut kivaa niin kiljuttiin sit jotain että joo ja jee, ja sitten kun yleisö oli just hiljentyny ja Eicca oli jatkamassa puhumista ni Perttu karjas sen vieressä JEE ja Eicca säikähti niin että hyvä ettei hypänny kattoon, ja taas meitä nauratti.

Aloittivat viimeisen biisin ja taas Paavo tuli eteen valmiina kysymään ollaanko me valmiita ja karjuttiin heti kun se tuli että joo ja ollaan ja ollaan ollaan ja joojoo ja se kuunteli hetken ja yritti pitää pokan mut ei onnistunut, joten se vaan ulvas jotain sanatonta ja meni nauraen pois muiden jätkien luo, jotka oli kokoontunut Mikon eteen, kokosi itsensä ja tuli takas eteen. Me oltiin hiljaa ja valmiina karjumaan kun se esittäis kysymyksensä, mut se ei esittänyt! Sano vaan niin että vaan me aidalla roikkuvat kuultiin että "hoidetaan tää nopeesti" ja aloitti soittamisen. Eicca oli ennen biisiä myös sanonut että laulaa saa mukana, vaikkei sanoja kyllä ole joten kiljuttiin sit sydäntemme kyllyydestä "TI-TI-TI-TI-TI-TI-DII, TI-TI-DII, TI-TI-DII, TI-TI-TI-TI-TI...." koska se oli hauskaa. Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan ja se oli sitten sen keikan ja kiertueen viimeinen biisi. Kiljuttiin yhteen ääneen kiitosta ja taputettiin kädet rakoille ku pojat kumarsi ja tais Tipen pyyhe kans eksyä meidän matkaan. Muu yleisö melkein juoksi ulos salista, mut me jäätiin ruinaamaan settilistoja ja käytiin sit kiittämässä teknikoita ja tivaamassa Antilta tuleeko jätkät sanomaan moi ja se lupas että ehkä.

Palloiltiin vielä hetki aulassa ja pohdittiin mitä tehdä kun auto oli jossain kaukana kaukana, ja todettiin että ei siellä nyt niin kylmä oo ja kipitettiin pelkissä huppareissa bussin luo, paitsi H joka juoksi autolle ajaakseen sen lähemmäs :D Tipe tuli matkalla vastaan ja kiitettiin kiertueesta ja halattiin. Ihan turhaan koska se tuli hetken kuluttua perheensä kanssa takas ja viipotti takas bäkkärille! Me hölötettiin taas crewn kanssa, ja yritin jopa puhua ruotsia Hamid-bussikuskille mut sitten kun se valitti että puhun "bara moomintrolletsvenska" ni luovutin ja siirryin takas englantiin. Ei sit jos ei kerran kelpaa! Laulettiin myös taas paljon koska oli kylmä, kaikkea lastenlauluista Metallicaan ja Happoradiosta juomalauluihin. Tutustuttiin myös Petteriin :D Venattiin joku tunti, ja sitten Mikko ja Perttu tuli. No, Perttu kipitti suoraan bussiin sisään ja vähän kummasteltiin Mikolle että häh ja se sano että kyllä se kohta takas tulee mut ei kyllä koskaan tullut, se sika. Halattiin Mikkoa uudelleen ja J ja Nastja pyys nimmarit settilistoihin kun niillä oli vuorostaan se kymmenes keikka. Mikko siirty sit muiden huomaan ja sitten sieltä tulikin Eicca ja Paavo.

Paavolla oli syli täynnä tavaraa ni sitä ei tullut halattua tällä kertaa mut kyllä se sit nimmarit sai raapustettua J:lle ja Nastjalle vaikka urputti ensin että meillä on jo niitä liikaa. Muisti myös kysyä miten se matikka oli mennyt ilman että sitä piti muistuttaa asiasta ja näytti tyytyväiseltä kun vastattiin että hyvin. Sit se kirmas johonkin niiden tavaroidensa kanssa... Käännyin sit Eiccaa kohden ja kiitin ja halusin halauksen ja sähläsin jotain käsieni kanssa mitä Eicca piti hauskana koska se matki mua joten tuhahdin jotain ja hyppäsin sen kaulaan :'D Jee, se oli hauskaa kun kerrankin oli niin pitkä tyyppi että uskals tehdä niin! Eikä se rojahtanut kasaan vaan halas takas niin että mullakin pysyi tasapaino ja varpaat about maassa. Kiiteltiin kovasti kiertueesta ja sit Eicca jostain syystä kätteli meidät kaikki läpi ja jäi sit juttelemaan viel joidenkin muiden kanssa, ja samoin Mikko siinä vielä jutteli ja Antti hyppi hermostuneena molempien takana ja yritti saada ne bussiin kun oli kuulemma kiire. Lopulta ne sit totteli ja kömpi sisään ja mekin lähdettiin kävelemään parkkipaikalle ettei oltu bussin tiellä, ja bussi seurasi kiltisti. Siinä oli keskellä ajoväylää joku tötsä, nähtiin se vasta kun oltiin menty ohi ja jo sadan metrin päässä ja bussihan joutu  sit pysähtymään ja joku kävi nostamassa sen sivuun ja meitä vähän nauratti vaihteeksi :D Mentiin sit parkkikselle ja Paavohan se siellä oli, pakkaamassa autoa valokuvaaja-Larsin ja videokuvaaja-Teemun kanssa. Toivotettiin turvallista matkaa ja sitä rataa ja mentiin omaan autoon. H meni Suvin ja Tonin kyydissä että mahduttiin. Heitettiin SV bussiasemalle että se ehti bussiinsa ja jatkettiin sit hetkeks istumaan Tiiriön (?) ABC:lle ja sit L jo heittikin meidät asemalle ja juna oli mukavasti 13 minuuttia myöhässä... Oli jännää matkustaa Pendolinolla, ja kallista. Mut oli pehmeät penkit! Oltiin vähän ennen yhtä Pasilassa ja kipitettiin siitä J:lle nukkumaan, aamulla herätys aikaisin ja kahdeksaksi kouluun... Että se siitä kiertueesta!