Tutkailtuani ohjelmaa tulin siihen lopputulokseen että rokkailemassa on oikeastaan vaan kaks kiinnostavaa bändiä... Lippu maksoi kuitenkin vain 25e, joten kyllä sen verran aina pulittaa! (Ottaen huomioon että joidenkin bändien omat keikat maksaa lähes tuplasti...) Vietinpä siis kokonaisen festaripäivän sijaan vain festari-illan ;D Vähän jänskätti mennä yksin, mutta eipä siinä sen kummempia, hyvin pärjäsin.

Astelin sisään porteista vähän ennen seitsemää ja katselin Rhino Bucketsin vikat biisit. Alue oli ihanan pieni ja jotenkin söötti, verrattuna esim Proväänssiin joka on niin tolkuttoman iso ja massiivinen. Ulkomaista puhumattakaan. Anyway, pikkulavalla aloitti sit Paleface ja kyllähän sitä siinä kuunteli. Ostin huivin turbaanitarkoitukseen ja hengasin, katselin palaneita ihmisiä ja kärsin karseista vaatemokista. Harmitti ettei ollut ketään jonka kanssa kommentoida ;) Ennen kahdeksaa etsin sopivan paikan päälavan edestä, ja melko pian Paleface lopetti ja festarikansa vyöryi ympärille. Semirasittavan juonnon (herran tähden, oliko festarijuonnot viime kesänäkin noin huonoja?) jälkeen saatiin Stam1na lavalle, ja elo oli riemuisaa. Huomion vei alusta alkaen herra Hyyrysen asu, miekkonen oli ottanut musikaalilavoilta mallia. Jalassa oli sellaiset lahkeista levenevät trikoot joita oli koristeltu punaisilla paljeteilla, ja paita käsitti vain olkaimet ja kylkipalat. Melkoinen ilmestys, siis. Keikka oli musiikillisesti miellyttävä, uutta ja vanhaa soitettiin sulassa sovussa. Kuultiin myös vähän covermateriaalia, kun kundit innostuivat aloittamaan encoren Symphony of Destructionilla. Päällimmäisinä mieleen jäivät lisäksi Vapaa maa, Maalla, merellä ja ilmassa, Hammasratas ja aina yhtä viiltävä Likainen parketti. Tykkäsin myös Hyrden elekielestä ja Olkkosen "hei mulla on nyt soolo niin soitan sen täällä nurkassa ettette häiriinny" -mentaliteetista. Rumpali-Velin valitteli viiksistään ja siitä että joutuu koko keikan katsomaan Hyrden paljettipersettä :D Pitti pyöri melko tasaisesti koko keikan, mikä vähän hankaloitti näkemistä välillä. Olin pitin edessä, eli aina välillä tuli sinkouduttua eturiviä päin kun joku tönäs takaapäin. Ja aina kun tuli tietynlainen kohta, kaikki hikiset, känniset paidattomat urokset vyöryy mun ympärille ja osittain yli huutamaan. Yh sitä hien määrää, teki mieli pistää huppari päälle etteivät olisi koskeneet ihoa xP Mutta joo, keikkaelämää ja sillain. Mahtavaa musiikkiSa, mahtavia spiikkejä. ("Eemil ei spiikkaa klubikeikoilla kun siellä on niin vähän väkeä että sitä häiritsee kun homma menee poliittiseksi.") Onneksi oli niin hyvä setti, koska seuraavana vuorossa oli toisella lavalla Petri Nygård. Alkuperäinen ideani oli karata mahdollisimman kauas, mut sitten edestä avautui aitapaikka niin jäin sitten siihen notkumaan ja yritin olla kuuntelematta. Kuulin kyllä ihan liikaa, enkä mä oikeesti osaa kuin ihmetellä että tuossako on Suomen suosituin artisti tänä kesänä. Voi herran tähden. Noh, onneksi mikään ei kestä ikuisesti.

Illan päätti iki-ihana Apulanta. Ne juonsi lavalle joku ärsyttävä hyttynen jolla oli vielä ärsyttävämpi ääni, mut onneks se ei puhunut liian pitkään. Mulla olis settilista jossain mut perhana koira on kai nyysinyt sen yön aikana kun sitä ei löydy! :'D En siis muista aloitusraitaa, paitsi että se ei ollut Vääryyttä!!1!. Apiksella on niin paljon hittejä että niitä tulee väkisinkin monta settiin, mut soittivat myös ei-niin-radiohittejä, kuten Aurinkoon ja Pala Siitä, mikä oli mahtava yllätys. En oo tainnut kuulla sitä ennen livenä ja se on about mun lempibiisi siltä levyltä :D (Roudan, Laululinnun, Kaukaa lähelle:n ja.... no okei, se on aika hyvä levy.) Po-po-poistuisitkon ja Piiskan välissä kuultiin myös vähän Ilona?:aa ja voi että kun se on niin söpspöps. ...Silti Onnellinen oli kans kiva, varsinkin kun takana oli ärsyttäviä tunkevia ihmisiä. "Ja mun olo on väkivaltainen, mutta silti varmaan onnellinen" vaan kuvaa yleistä keikkafiilistä niin hyvin ettei mitään rajaa ;) Piiskan jälkeen sit tosiaan ruinasin vielä settilistan. Ällötys tuli kysymään paljolla myyn sen, mutta ei suostunut maksamaan kymppiä joten mine it is. Sit lähdinkin porukan mukana valumaan uloskäyntiä kohti, ja jäin odottamaan J:tä, joka oli duunissa ko. festareilla ja pääsi vasta tunnin kuluttua :P Keräsin epäluuloisia katseita poliiseilta kun istuskelin tukka silmillä, aurinkolaseissa ja huppu päässä pimenevässä kesäillassa :D No prkl, oli hyttysiä ja olin jättänyt rillit kotiin joten vaihtoehdot lasien suhteen oli vähissä. Ennen kun J pääsi pois, näin vielä lähtöä tekevät Stam1nan pojat ja kävin kehumassa Hyrden keikka-asua. "Haluutsä sen?" no en nyt sit kuitenkaan halunnut ;D Sit käppäiltiin J:n kanssa about 4km matka meille ja soitettiin vielä matkalta hätänumeroon kun bongattiin lievästi pelottava kuljetus, kun kolme umpikännissä olevaa keski-ikäistä surrutteli ohi skootterilla. Todistettiin kanssa yks kaatuminen. Sit vaan kotiin päästyä iltapalaa ja nukkumaan...