Vaisun keikkakesän päätös oli sit vähän vähemmän vaisu! Tein töitä koko kesän ja ylläpidin kyllä keikkakuntoa vähän, Kengurumeiningin, My First Bandin ja The Plastic Explosivesin turvin, mut ei mikään oo ollut niin massiivinen kokemus että siitä olisi saanut entryn. (Lue: liian saamaton kirjoittamaan.)

Mutta sitten tuli Jurassic! J ylipuhui mut festariseuraksi kun ei halunnut mennä yksin, mutta loppujen lopuksi mikkelöitynyt ystävämme L liittyi myös seuraan neljän tampesterilais-kaverinsa kanssa. Tämä takasi meille myös yöpymispaikan Mikkelistä, hurraa! Käännettiin J:n kanssa autonnokka kohti Mikkeliä aamukymmenen maissa lauantaina, ja molemmille melko tuntemattomaan kaupunkiin saavuttiin ennen yhtä. L ja kumppanit olivat vasta Lahden korkeuksilla, joten jätettiin auto talon eteen ja etsiydyttiin huimilla suunnistamistaidoillamme keskustaan etsimään ruokaa. Päädyttiin eksoottiseen vaihtoehtoon, nimittäin Kotipizzaan. Ahmittiin kupumme täyteen ja mentiin vähän tutustumaan mikkeliläiseen nuorisomuotiin, ennen kun hypeltiin takaisin kämpille, ja pian L & co kurvasivat paikalle. Raahattiin massiivinen kamamäärämme sisään, etsittiin 20 minuuttia auton avaimia (pihan ja rappukäytävän nuuskimisen jälkeen löytyivät lopulta kuskin kolmeen kertaan tarkistetusta laukusta), katsottiin telkkarista Sillä Silmällä ja kaiken kaikkiaan vaan tapettiin aikaa, kunnes lähdettiin neljän maissa kohti Matkakeskusta, josta oli ilmainen bussikyyditys festarialueelle. Päästiin paikalle, ilahduttiin Apocalyptican keikkamainoksista ja saatiin rumat pinkit rannekkeet. Poijjaat (3 kpl) halus hypätä benjihypyt, joten tuijoteltiin jonkin aikaa taivaalle niskat kenossa, sitten minä ja J karattiin kohti lavoja.
Ensimmäisenä hyvänä bändinä lavalle kiipesi Stam1na. Oltiin J:n kanssa onnistuttu jotenkin päätymään toiseen riviin, ja luonnollisesti kahden pitkätukkaisen ja -vartisen herran taakse. Yritettiin sitten väleistä kurkkia mitä tapahtui. Vielä ennen keikan alkua paikannettiin L ja muut vähän taempaa. Keikka oli... visuaalisesti mielenkiintoinen, koska kaikilla pojilla oli ns. parhaat päällä. Löytyi mm. "morsiusmekko", eli valkoinen tylliunelma, pinkki tylliharsohame, Hyrdellä oli jo kesäkuulta tuttu trikooasu, ja saman asun kopio löytyi parilla eri värityksellä. Lisäksi keikan aikana saatiin "nauttia" alastomista miehistä, kun kaksi crew-henkilöstöön kuuluvaa herra ilmestyivät juoksentelemaan ja heittelemään vesi-ilmapalloja täysin ilkosillaan. Myös Hyrde soitti viimeisen biisin alasti. Lisäksi Medeian tyypit ilmestyivät kesken keikan lavalle karhu-puvuissa näyttämään yleisölle mallia.... Tekivät mm. kuperkeikkoja ja ihm.. karhupyramidin ;D Musiikillisesti keikka ei ollut ihan terävintä laatua, jätkillä taisi olla pikkusen liikaa pohjia alla. Hyrde unohteli sanoja melko lahjakkaasti ja sitä rataa. Kyllä muhun uppos silti :D Kun herrat lopulta poistuivat lavalta, hipsittiin sivummalle pitämään leiriä. J kirmas aika pian ihmettelemään Mike Herreraa toiselle lavalle, me muut leikittiin ruohosotaa. Mentiin kuitenkin hyvissä ajoin etsimään paikat Apulautaa varten.
Apis oli kyllä omassa hyvässä iskussaan. Ei mikään tajunnanräjäyttävä erikoissetti, mutta oikein kivaa hyppimistanssausmusaa. Kuultiin hittien lisäksi mm. Amerika ja Ahdistaa, josta ensimmäistä kukaan muu seurueestamme ei kai tuntenut.... Hetken tunsin itseni tosi guruksi faniksi ;D Piiskailu lopetti mukavan setin, ja taas hypeltiin sivummalle. Seuraavaksi edessä oli piiiitkä tauko, kun esiintyjinä olivat Medeia-Soilwork-Cheek, joten kun istuminen maassa kävi liian kylmäksi, lähdettiin tutkailemaan kojujen tarjontaa (joka oli melko mitätön) ja vain tappamaan aikaa. Lämmittäytymismahdollisuuksia etsiessämme päätettiin käydä YleX:n clubi-parakissa, eli siis pienessä, täpötäydessä parakissa joka oli täynnä porukkaa ja savua ja siellä oli DJ :D Suurin osa porukasta jänisti, mutta luovin sisään Eemilin ja Timon kanssa tiukasti käsi kädessä, koska siis porukkaa oli todella paljon hyvin pienessä tilassa. Bailattiin siellä 5 minuuttia, joka riitti hyvin lämmittelystä, ja palattiin sitten ulos. Pojat kävi vielä ostamassa ruokaa, sitten siirryttiin pikkuhiljaa kohti päälavaa, kun Soilwork oli jo lopettelemassa ja haluttiin varata hyvät paikat. Esittämällä hevareita hivuttauduttiin viimeisten biisien aikana tokaan riviin, ja sitten alkoi odottelu... Soilwork oli soittanut yliaikaa joten toisella lavalla Cheek soitti yliaikaa joten Flogging Mollyn aloitus myöhästyi. Ehdin vetästä massiivisen herneen nenääni takanamme tupakoivista pikkuteineistä, ja muu yleisö alkoi protestoida Cheekin venymistä vastaan rytmikkäin "Cheek on paska!" -huudoin. Stage manager hajosi sille ihan totaalisesti, ja käänsi ilmeisesti viestin vuoroaan odotteleville bändin jäsenille, joista yksi kävi kohottamassa meille tuoppiaan kiitokseksi tuesta :D
Lopulta juontaja ilmestyi lavalle ja sitten se oli menoa.... Ensimmäiset muutamat biisit meinattiin kyllä kuolla, kun porukkaa oli ihan pipona pusertamassa joka puolilta ympäriltä. Yritettiin pari kertaa J:n kanssa karata kauemmas, mutta ei meistä kumpikaan saanut jalkojaan sen vertaa maahan että se olisi onnistunut. Mikäs siinä sitten, hytkyttiin massan mukana kun ei muutakaan voitu, kunnes sopivassa suvantovälissä jalat tantereeseen ja pakoon ;) Ei kuitenkaan lähdetty kauas, vaan etsiydyttiin muutama metri taaksepäin alueelle, joka aiemmin päivällä oli toiminut pittinä. Nyt sen täyttivät tanssivat ihmiset, löytyi käsikynkkähyppelyä, letkanjenkkaa ja rivitanssia. Oli aika siistii, sinne siis vaan mukaan! Sieltä ei kyllä sitten oikeasti päässyt pois :D Aina kun irrottautui sen hetkisistä tanssikavereista ja lähti hivuttautumaan sivummalle, huomasi yhtäkkiä olevansa taas keskellä riviä ja tahdissahan ei voi olla hyppimättä vaikka oikeastaan ei enää jaksaisi nostaa jalkoja yhtään. Ah well, oli hauskaa. 10 minuuttia ennen keikan loppumista onnistuin luovimaan pois, kun tuntui siltä että jalat pettää alta ja silmissä hämärtyi. Viimeisillä voimillani tanssahtelin vesipisteelle ja kummasti piristi tunkea pää jääkylmän vesihanan alle. Oli nääs ilmakin vähän kylmä. Venailin miksauskopin takana muita, ja sitten lähdettiin J:n ja L:n kanssa kämpille. Muut jäivät vielä katsomaan (yök) Raappanaa. Puhuttiin bussijonossa hassuja ja takana jonottava herra liittyi myös keskusteluumme vetopasuunoiden miehekkyydestä. Perillä L:n luona tehtiin pizzapohjaa, ja minä painuin nukkumaan ennen pizzan valmistumista, koska halusin olla ajokunnossa aamulla :D Aamulla möngittiin hyyvin väsyneinä ja kipeinä ylös ja selvittiin liikkeelle J:n kanssa ennen kymmentä. Yritettiin mukamas välttää puhumista kotimatkalla mutta eihän siitä mitään tullut.